Και ο Μωυσής είπε: Μαζί με τους νέους μας και μαζί με τους γέροντές μας θα πάμε, μαζί με τους γιους μας και μαζί με τις θυγατέρες μας, μαζί με τα πρόβατά μας και μαζί με τα βόδια μας θα πάμε· επειδή, έχουμε γιορτή στον Κύριο. Έξ. 10:9

 Όταν  ο Φαραώ προέτρεπε τον Μωϋσή να πάρει μαζί του μόνο τους άνδρες για να λατρεύσουν τον Κύριο, ο Μωϋσής του απάντησε  ότι δεν θα αφήσουν κανέναν πίσω και όλοι μαζί θα φύγουν από την Αίγυπτο,  όσο δύσκολο και αν ήταν να ξεσηκώσουν ανθρώπους μεγάλης ηλικίας με τα  προβλήματα και τις δυσκολίες των γηρατιών.

Καταλάβαινε πολύ καλά ότι αν άφηναν πίσω τους κάποια  αγαπημένα πρόσωπα, στο δρόμο προς την ελευθερία θα υπήρχε πάντα η σκέψη και ο προβληματισμός για την τύχη όλων αυτών που δεν κατάφεραν να ακολουθήσουν, και αργά ή γρήγορα θα αναγκάζονταν να γυρίσουν πίσω. Αν ήθελαν την απόλυτη ελευθερία έπρεπε να φύγουν όλοι μαζί για να γιορτάσουν και να ευχαριστήσουν τον Κύριο, όσο δύσκολο κι αν ήταν αυτό το έργο. Κανένας δεν θα έμενε κάτω από την αιχμαλωσία της Αιγύπτου.

Η διακονία «Μωϋσής»  αφορά στους μεγαλύτερους σε ηλικία ανθρώπους  και είναι εμπνευσμένη από αυτή την διαδικασία εξόδου των  Ισραηλιτών από την Αίγυπτο.

Σήμερα … αγαπημένα πρόσωπα  που το βάρος της ηλικίας τα εμποδίζει να συμμετέχουν στην «γιορτή για τον Κύριο» χρειάζονται τους νεώτερους να τους ενθαρρύνουν και να τους στηρίξουν πνευματικά να σταθούν στοιχισμένοι στην ίδια ευθεία με όλους τους άλλους για να λατρεύσουμε όλοι μαζί τον Κύριο και η χαρά μας να είναι πλήρης.

Πρακτικά αυτό εφαρμόζεται σε τρεις άξονες.

  • Τακτικές συναντήσεις της ομάδας.
  • Επισκέψεις κατ’ οίκον.
  • Τακτική τηλεφωνική επικοινωνία.

 

Ο στόχος μας δεν είναι μόνο ηλικιωμένοι να κινητοποιηθούν μέσα στο χώρο της εκκλησίας, αλλά να βγουν έξω στον κόσμο και να διακηρύξουν νίκη που έχουν λάβει από τον Κύριο πάνω στην ζωή τους, κάτι που το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει αρχίσει να γίνεται πραγματικότητα.

Στην διακονία αυτή συμμετέχουν νέοι και νεώτεροι, προσφέροντας εθελοντικά την βοήθειά τους και μέσα από αυτή την επικοινωνία η ευλογία του Κυρίου έρχεται με τέτοιο τρόπο που εξαλείφει την διαφορά της ηλικίας και όλοι μαζί σαν παιδιά χαιρόμαστε ο ένας τον άλλον και απολαμβάνουμε την  θεραπευτική παρουσία του Κυρίου ανάμεσά μας.

 

Μπορείς να συμμετέχεις ή να βοηθήσεις.

 6932697056  Τέρψη Λέκκα, 6957046513 Ευανθία Πέρρου, 2105985012  γραφείο εκκλησίας.

 

 

 

 

Μωϋσής