Κυριακό σχολείο

Η διακονία του Κυριακού Σχολείου είναι μια πολύ ευλογημένη διακονία, καθώς αγγίζει τις νεώτερες γενιές της εκκλησίας, με το μήνυμα της σωτηρίας, τις προετοιμάζει και τις εφοδιάζει με γνώση του Λόγου του Θεού, αλλά και με θέματα πρακτικής ζωής. Γνωρίζουμε ότι στα μάτια του Θεού κάθε παιδάκι είναι πολύτιμο όσο και ο ενήλικας, γιατί έχει μία πολύτιμη ψυχή.

Ευχαριστούμε τον Θεό που έχουμε την ευκαιρία, κάθε εβδομάδα να πλησιάζουμε τα παιδιά με τον Λόγο του Θεού, και να τα βλέπουμε να αγγίζονται, και να ανταποκρίνονται σ’ αυτόν. Σκοπός μας είναι να προκαλέσουμε τα παιδιά να πάρουν αποφάσεις για το πού θέλουν να οδηγήσουν την καρδιά τους. Να στέκονται μπροστά στο Θεό, να ανοίγουν την καρδιά τους με προσευχή και να ακούν τον Κύριο να τους μιλάει.

Ξέρουμε ότι όλο και περισσότερο βομβαρδίζονται από το περιβάλλον με ιδέες, τάσεις, τρόπο ζωής, αξίες και πολιτισμό που δεν είναι σύμφωνα με αυτό που ο Θεός λέει, ούτε είναι σύμφωνα με τον τρόπο ζωής που μας δείχνει μέσα από τον Λόγο Του. Η δουλειά μας είναι, μαζί με τους γονείς, να προκαταλάβουμε τον χώρο της καρδιάς τους με τα λόγια του Θεού, να διδάξουμε τις αξίες της ζωής από την πλευρά του Θεού, και να εμπνεύσουμε τον φόβο του Κυρίου στις καρδιές τους.

Αυτό που μας κεντρίζει και ενεργοποιεί είναι αυτό που ζητάει ο Θεός από τον λαό του στο Δευτερονόμιο 6:6-7 και πιστεύουμε ότι τα ζητάει και από μας σήμερα.

«Κι αυτά τα λόγια, που εγώ σήμερα σε προστάζω, θα είναι στην καρδιά σου, και θα τα διδάσκεις με επιμέλεια στα παιδιά σου, και θα μιλάς γι' αυτά όταν κάθεσαι στο σπίτι σου, όταν περπατάς στον δρόμο, και όταν πλαγιάζεις, και όταν σηκώνεσαι».

Αν δεν υπήρχε καιρός για χάσιμο τότε, πόσο μάλλον σήμερα!

Η προσευχή μας είναι:

  • -Τα παιδιά να γνωρίσουν τον Κύριο, πριν γνωρίσουν τον κόσμο!
  • - Να βγουν στη ζωή και να την ζήσουν από τον Κύριο!
  • - Να στέκονται μπροστά στον Κύριο και να μάθουν να λαμβάνουν!
  • - Να στέκονται απέναντι στον εχθρό με νίκη!
  • - Να ζήσουν στην αφθονία της χάρης του Κυρίου!

 

Έμη Πάσχου, Έρη Πίσχινα και συνεργάτες